Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2016 00:28 - Как „братушките“ да не ни освободят за трети път по кримски
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3609 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

От Балчик до Созопол, по приблизителни сметки руснаци владеят 80 процента (ако не и повече) от недвижимостите, твърдят руски медии
Въпрос на национална сигурност е да се вземат незабавни законодателни мерки

Преди няколко дни руски телевизионен водещ, днес вече депутат от партията на Путин „Единна Русия”, арогантно заяви в лицето на журналисти от Българска национална телевизия (БНТ):"Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия."

Тоест, според него ЕС „несправедливо” си е присъединил страната-зона България, която е виждате ли национален интерес не на българските й граждани, а … „национален“ интерес на Русия.
И не само това.
Самозабравил се в своята великоруснащина, господинът, комуто очевидно не подхожда задължаващото фамилно име Толстой, заяви, че тази „несправедливост” с присъединената към ЕС България е на път скоро да бъде „поправена”.

Само че тъй като очевидно е доста рисковано това да стане с престъпна агресивна война, окупация и анексия, както вече бе „поправена” „несправедливостта” с Крим (защото за беля България „несправедливо” бе присъединена и към НАТО), ще се случи по „класическия” руски начин – „това, което не може да бъде направено с пари, може да бъде направено с много пари.”

Русия, впрочем, има богат опит с подкупи и шантажи

В началото на 1800 г., например, чрез подкуп на висш шведски военен, командир на непревземаема стратегическа крепост, Русия отнема цялата източна част на Швеция (впоследствие освободилата се през 1917 г. днешна Финландия).

Думите на руския телевизионен водещ и кандидат-депутат прозвучават брутално от екрана на БНТ:"Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Изявленията са нагли и без помен от шега. За по-сигурно те са придружени и с жестове с ръце - за онагледяване на напредъка в закупуването на българска черноморска територия. Достъпни и видни са за всеки в архива на БНТ и на Интернет, включително и на руски сайтове (вж: Петр Толстой пообещал купить всю Болгарию).

Два дни след дебелашките си изявления, вече избраният от партията на Путин за руски депутат и арогантен новоизлюпен руски купувач-конквистадор на държави, изправен пред международен скандалслед острата реакция на български граждани (а навярно и „посъветван” от партийния си вожд) се опитва някак да замаже откровено издадената от него руска „стратегия”:„А те взеха тази фраза и ми приписаха, че съм казал, че искам да купя цяла България. Това, съгласете се, изобщо не е точно. Иска ми се българите да разберат в какъв контекст съм направил това изказване – че в него няма никаква руска агресия“ …

"Да се извиняваш за шега, дори за български политици, е малко прекалено“ …

„… тези хора, които се опитват да използват извадени от контекста цитати, се занимават чисто и просто с русофобски спекулации …” …

„Убеден съм, че това няма да изплаши никого в братска България“ …

„И сега не съм депутат – по закон в Русия човек става депутат, когато официално се обявят резултатите от изборите“.

„Това не е мнение на „Единна Русия“ и още по-малко има отношение към външната политика на нашата държава. Аз не съм нито официален говорител, нито лице, упълномощено да прави някакви изявления за междудържавните отношения“ …

„Честно казано съм учуден защо нашите български колеги, бидейки част от структура като ЕС, която декларира свобода на мненията, така страшно се възбудиха по повод шегата, че руски граждани купуват имоти по Черноморието. В това не виждам нищо лошо“ …

( вж: Толстойсе шегувал … )

Въпрос на руските граждани е да се занимават с руските си простаци (не че и българските граждани нямат такива помежду си). За жалост руските избиратели възнаградиха поредната нагла провокация срещу България като изпратиха дебелашкия „шегаджия“ в своя парламент.

Въпрос обаче на българската държава, на държавниците й и гражданите й е тя да не стане

държава-шега и отминал спомен.
Въпрос на българските държавници е да предотвратят България да се окаже закупена от руски партийци и олигарси и окончателно

„освободена” за трети път „по кримски”

сценарий от руски ескадри (намиращи се, впрочем, на часове разстояние от Варна и Бургас в „освободения“ Крим) по покана на „коренното руско население” на днешното българско Черноморие.

Това руско население, което вече има услужливо издадени нотариални актове, че притежава руски имоти по българското Черноморие и за което бургаският кмет се бие в гърдите, че му осигурявал облекчен режим за придобиване на всякакви права - право на престой, право на руски училища по руска образователна система(!?!) и т.н.
(Вж: Руско училище отваря врати в Бургас и Кметътна Бургас с награда от Путин ).

А никак не е сигурно, че България вечно ще има исторически късмет като с един Бисмарк, изхвърлил безцеремонно застоялите се през 1878 г. у нас руски „освободители”.

Или с един Горбачов, отписал през 1989 г. (временно докато „здравите руски сили” не го свалиха) възможността за руски танкови гастроли в Източна Европа за поредното „освобождаване” на „зоната на национален интерес на Русия”.

Защото дебелашката уж „шега” на Толстой е кошмарна истина, колкото и продажни и невежи български политици да я прикриват и покриват. И колкото и непознаващите родната си история български граждани да я подминават нехайно, заети предимно с ракийката и салатката си.


А руските медии са жлъчно откровени и саркастично съжаляват, че с глупостта си Толстой е привлякъл вниманието в България върху тази истина: „… и в Кремъл, и в цяла Русия всички знаят, че нещата стоят точно така: да, (Русия) може да изкупи (България). И руснаци даже вече са изпокупили едва ли не повече от половината недвижими имоти по черноморското крайбрежие на България. От север до юг, от границата с Румъния до границата с Турция, от Балчик до Созопол, по приблизителни сметки руснаци владеят 80 процента (ако не и повече) от недвижимостите – в хотели-апартаменти, хотели, многоквартирни сгради и частни сгради ... Но защо трябва гръмогласно да се крещи за това?“ (вж: ПетрТолстой обидел Софию, сказав очевидное… )

Според български медии броят на закупените от руснаци недвижими имоти в България нахвърля половин милион. Това означава, че под претекст на притежавана собственост в България вероятно огромно число руски граждани-собственици със семействата си, са получили и получават българско гражданство, разрешения за заселване и постоянно или временно пребиваване в България и многократни или еднократни визи за пътувания в България. И ако тази руска собственост е концентрирана по българското Черноморие, това означава, че то де факто вече е заселено със значително руско население с руско гражданство, което според международните конвенции напълно законно може да използва правото си на самоопределение и на

отделяне на територията си от България

Освен това, според приет неотдавна руски закон (макар и в нарушение на международното право), руско население и руска собственост могат да бъдат основание за навлизане на руски войски и за руски военни действия в чужбина (вкл. в България) за „защита на руско население, руски интереси и руска собственост“.

Близостта на българското Черноморие до новозавладения руски военен плацдарм Крим (на няколко часа път за десантни кораби и подводници) улеснява неимоверно такава агресия! Да не говорим за практическото отсъствие на що-годе някаква военноморска отбрана на българската държава.

При невъзможност (поради съществуващите международни конвенции) за постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море и при несигурността накъде е тръгнала турската държава (която има контрол над проливите за достъп на средиземноморски сили на НАТО към Черно море), при изненадващи бързи действия на руски „зелени човечета” от Крим към българския черноморски бряг, светът и НАТО ще са безпомощни да предотвратят руска окупация на българското Черноморие (както това вече непоправимо стана в грузинската Южна Осетия, в молдовския Трансднестър и неотдавна в украинския Крим).

Продажни българи продадоха собствеността си, а с нея и значителна част от държавата си на Русия, продажни български политици не им попречиха със силата на закон да го сторят и с това поставиха държавата България във фатално опасно положение, за което населението й, приспивано от български политици и журналисти, продължава безгрижно да нехае.

Стратегията за „изкупуване” на държави, особено на по-малки и корумпирани, не е само на днешна Русия, но и на други тоталитарни режими като комунистически Китай и арабски абсолютни монархии.
Русия е обаче най-агресивната и целенасочената срещу България и вече е постигнала катастрофален за България резултат.

Може ли все пак в България все още да се направи нещо и какво е то?

Може

Ето какво следва да предприеме България според български и чужди прависти, до чиито съвети прибягнах:

1. Установяване на броя и естеството на чуждестранни собственици в България

Незабавно да бъде установено какъв брой и какви чуждестранни физически и юридически лица (с изключение на такива от ЕС), къде и какъв брой вещни права над всякаква недвижима собственост (право на придобиване и собственост, право на ползване, право на наследяване и пр.) действително притежават в България с оглед посочените по-горе стратегии и рискове.

2. Ограничаване на придобиване от чуждестранни собственици в България

Изхождайки от констатираното в т. 1. незабавно чрез законови промени трябва да се ограничи придобиването, по какъвто и да е начин на вещни права над всякаква недвижима собственост в България (право на придобиване и собственост, право на ползване, право на наследяване и пр.) от чуждестранни физически и юридически лица до обем и естество, непредставляващо риск за държавата.

Такива законови промени могат според българската конституция (според чл. 17, ал. 1 чрез съответни закони за собственост) да бъдат предприети спрямо физически и юридически лица от всички държави в света (с изключение на държавите членки на ЕС) и те трябва да бъдат формално дефинирани именно точно така – спрямо физически и юридически лица от всички държави извън ЕС, за да няма обвинения за „дискриминационни” и „недоброжелателни” действия спрямо отделни държави.

Ограничаването следва да бъде на квотен принцип по отношение на всяка българска община и граждани на всяка чужда държава (с изключение на граждани на страните от ЕС). Примерно: граждани и предприятия на една и съща отделна чужда държава да не могат да надхвърлят по брой като собственици на вещни права над недвижима собственост в общината 4% от броя на всички отделни недвижими имоти в общината и едновременно да не надхвърлят 2% от броя на всички жители на общината.
Ако квотата е достигната, граждани и предприятия на съответната чужда държава да не могат да придобиват вещни права над недвижима собственост в общината, а при непреодолимо придобиване на вещни права над недвижима собственост в общината по наследство ще трябва в определен срок (примерно една година) сами да ликвидират тези права и ако не го сторят държавата да ги ликвидира според чл. 17, ал. 1 от Конституцията.
Съсобственост над вещни права над недвижима собственост в Българиямежду български граждани и граждани на чужда държава (с изключение на граждани на страните от ЕС), да не променя и облекчава квотния принцип по отношение на гражданите на чуждата държава. Чуждестранни физически лица (с изключение на граждани на страните от ЕС) да могат да съпритежават вещни права над недвижима собственост в Българиясамо като членове на едно и също семейство по дефиницията на българския закон за семейство. Чуждестранни юридически лица (с изключение на такива от страните от ЕС) да не могат да съпритежават вещни права над недвижима собственост в България. Чуждестранни юридически лица (с изключение на такива от страните от ЕС), кандидати за придобиване на вещни права над недвижима собственост в България, да не могат да произхождат от т. н. офшорни територии и държави с офшорно законодателство. Придобиването на вещни права над недвижима собственост в България от чуждестранни физически и юридически лица (с изключение на такива от страните от ЕС) да бъде по разрешителен режим след проучване и преценка на български органи за сигурност дали кандидатите представляват риск за сигурността на държавата.

3. Намаляване на броя на чуждестранните собственици в България

Изхождайки от констатираното в т. 1. незабавно чрез законови промени трябва да започне намаляване и ликвидиране на вещни права над всякаква недвижима собственост в България (право на собственост, право на ползване и пр.) от чуждестранни физически и юридически лица (с изключение на такива от страните от ЕС) до обем и естество, непредставляващо риск за държавата. Такива законови промени могат според българската конституция (по реда на чл. 17, ал. 5 за задоволяване на нуждата от сигурност на държавата) да бъдат предприети спрямо физически и юридически лица от всички държави в света (с изключение само от държавите членки на ЕС) и те трябва да бъдат формално дефинирани именно точно така – спрямо физически и юридически лица от всички държави извън ЕС, за да няма обвинения за „дискриминационни” и „недоброжелателни” действия спрямо отделни държави.

Намаляването следва да бъде според квотния принцип в т. 2. Намаляването следва да стане основно със забрана за прехвърляне от чуждестранни физически и юридически лица ( с изключение на такива от страните от ЕС) на вещни права над недвижима собственост в България на други, освен на български физически и юридически лица, на българската държава и на български общини, докато квотата в т. 2 в съответната община е превишена. При констатиран от български органи за сигурност риск за сигурността на българската държава намаляването на квотното превишение както и при отсъствие на квотно превишение да може да става по реда на чл. 17, ал. 5 от Конституцията.

Горните мерки са напълно легитимни и осъществими.

Осъществяването им е въпрос на национална отговорност.

Неосъществяването им е въпрос на национално предателство.

Даниела Горчева, специално за Faktor.bg


image

В този материал от "Фактор", картината с изкупуването на България от мръсни руски олигархични капитали е фактологически добре предадена. Но изводите и мерките, които трябва да се вземат да се спре това руско заробване, са крайно недостатъчни, "  движат се по американското законодателство, където не се проверява чистотата на влизащите и излизащи инвестиции, а частна собственост се натрупва на принципа „граби и беж“.
България трябва да започне борбата с олигархична Русия с изграждане на правова държава, която да приеме правилата на развитите европейски демокрации и правовата държава на 8-те на развити европейски страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, които нямат и не допускат олигархия и чийто правни норми коренно се различават от американските. Тези европейски страни са заложили още в конституцията си, че не се позволяват частна собственост да бъде натрупвана с използване властта за награбване за 1 лев на държавна собственост, като по този начин о грабване на останалите от обществото, собственици на тази държавна собственост. Или натрупване на частна собственост с методите на организираната престъпност- контрабанда наркотик и прочее. Там правовата държава допуска натрупване на частна собственост само с честен труд на много поколения.
В този случай правовата държава автоматично ще обяви парите на Путиновите олигарси, владеещи парите и икономиката на Русия, за черни и мръсни пари и нямат да бъдат допускани като инвестиции в нашата икономика и закупуване на недвижима собственост у нас. Така правят всички западни страни, те определят парите на руските олигарси за черни и мръсни и не ги допускат в икономиката си.
Да вземем опита на малка Финландия, която има 1300 км обща граница с Русия, тя допуска закупуване на недвижима собсвенот от руснаци( както им проверява чистотата на парите), но не допуска руски бизнес във Финландия, защото го смята за мръсен. Пък и там собствеността е 10 пъти по скъпа от тази на България, за това и единици са руснаците закупили недвижимо имущество във Финландия. А в България руснаците идват на талази и закупуват недвижимо имущество, отварят фирми и въртят мръсен бизнес, експлоатират български народ , като не спазват неговото трудово законодателство, не плащат данъци, защото във България:
1) имуществото е 10 пъти по евтино от това на запад , 2) управлява ни олигархия родени от руската и намираща се под нейна команда, която си затваря очите за черните руски инвестиции в страната, даже им отваря широко вратите на държавата да навлизат, спира изграждане на правова държава и приемане правилата на развитите европейски страни и правовата им държава.
Същото положение е с олигархичните инвестиции навлизащи от Турция, под диктовката на Ердоган, подкупващ целия ни олигархичен мафиотски елит.
И накрая, като у нас, положението е същото в бившите комунистическа страни, най вече балканските- Сърбия, Македония, Хърватия...,където продължават да управляват последните елити на комунистическите партии, от чийто редици излязоха олигарсите и мултимилионерите свързани по комунистическа линия с руската олигархия и командвани от нея.
За това първа задача на българския народ трябва да стане ликвидиране на олигархията с подемане борба срещу неолибералния олигархичен капитализъм, чийто продукт е олигархията. Ликвидираме ли нашата олигархия и отнемем властта, ще затворим вратите на държавата ни за всички олигархични капитали- руски, турски, американски и на всички световни мошеници – инвеститори и 
банкери ашкинази идващи у нас да си перат мръсните пари и експлоатират българския народ.


www.facebook.com/doraapostolova

image

Ротшилд остави пионките си САЩ и Русия на гладиаторски двубой за тракийката Европа. След като си преразпределят териториите, започва старата песен на нов глас, но с огледално реверсиран образ, на запад-комунизъм, на изток-червен кабало капитализъм.

image

Западът не може да проумее, или не му позволяват да го стори, че руснаците никога не са живели като достойни човешки същества. От Средновековието и крепостничеството, през онези шейсетина години на привидна свобода при трима императори, последвана от болшевишкото иго, чак до управлението на „батюшка“ Путин, те са били третирани като животни. Всеки успешен опит на тукашните русофили и умишлено внедрени съветско-комунистически пишман русофоби да ни натикат обратно в кошмара на „вечната дружба с големия брат“, би бил пагубен за българите.
Това местните добичета – масовите идиоти, влюбени в илюзорния „Дядо Иван“, или вярващи на фалшиви лозунги и на комунистически прасета с ореоли на „демократи“ и „евроатлантици“, които греят с изкуствена светлина, няма как да прозрат и разберат веднъж завинаги. Тогава нека мрат. Колкото по-бързо, толкова по-добре за малкото нормални люде.
Иначе, какво чудно има, че въпреки свиването на доходите и от там на потреблението, в условията на неусетно връщане към съветските времена и стандарти, популярността на Владимир Владимирович не пада? Та добичетата от „матушката“ са гинели по фронтовете с лозунга „За родину, за Сталину“! Пред тях били нацистите, зад тях – комунистите, еврейските комисари от СМЕРШ.
За руснаците всичко това е игран мач, гледан филм. Dйjа vu. Свикнали са с него. Знаят, че няма излизане от тази яма. Там примирението и търпението се предават от поколение на поколение.


image

Ние трябва да национализираме кредитите и създаването на пари. Ние трябва да национализираме банките. Човечеството трябва веднъж за винаги да се освободи от ашкинази-банкерският елит виновник за всички войни на планетата. Мястото на тези дегенерати е зад решетките заради геноцид над населението на планетата.
На Парите не е присъща стойност. Те са средство за размяна, като мидени черупки или мъниста. Това е просто удобен метод за милиарди хора да обменят милиони коренно различни продукти и услуги.
Никой не може да притежава средство за размяна. То трябва да бъде публично.
Но мрежа от частни илюминатски семейства направо го притежават. Те произвеждат средство за размяна под формата на дълг към тях. И тази такса е сложна лихва върху този "дълг", създаден от нищото. Ние сме удушени от тези дългове.
Те знаят, че тези доходни измами са неустойчиви, освен ако те не поробят човечеството, умствено, духовно, ако не физически.
Тези илюминатски банкови семейства са използвали положението си, за да контролират всички големи корпорации и правителства. Знаете ли, че отнема само 3-4% от акциите да се контролира най-широко държани корпорации? Тези корпорации купуват ръководители и политици, анализатори и преподаватели, които работят по света за банкерите.



www.faktor.bg/petak-13/83437-kak-bratushkite-da-ne-ni-osvobodyatza-treti-pat-po-krimski.html



Гласувай:
4



1. kostas - Веднага възниква въпросът за турските намерения .
08.10.2016 21:01
Тук си имат и парламентарна партия -две на брой , "достойни граждани" на Републиката ! Никой не повдига въпросът ,че срока на давност на Ньойския договор е изтекъл .Такъв разграден двор сме ,че да се чудиш от къде да започнеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685522
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031