Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2014 01:46 - Отношенията? Статуси из Facebook?!
Автор: nestorow Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2724 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.11.2014 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Днес отношенията между хората са къде, къде по-сложни и по краткотрайни от когато и да е било. В клюкарника всеки ден виждаме, как хора си сменят рилейшъншип статусите от ... обвързан, развързан, сгоден,женен, разведен, овдувял, сложни отношения... Истината е, че повечето от връзките не издържат дори година. Защо се получава така? Заради голямото его? 

     Поглеждайки назад в недалечното минало с гордост и щастие четем, че е имало истински чувства, които със срам ноже да кажем, че никога не сме срещали – тези, които живеят цял живот вътре в нас, които нито времето, нито разстоянието са били способни да ги убият. Днес такава чиста обич се среща, но толкова рядко, а това може да повдигне въпроса – Защо?! Защо се получава така ?! Любов- къде избяга?!

     Погледнато реално, разделите са нещо нормално, що се отнася до отношения между хора.Хората и интересите се променят с времето. Започват да си задават странни въпроси като” Дали давам всичко от себе си за своята връзка”, „Струват ли си усилията”, „Какво ни носи любовта – обич или болка?”. Но в днешно време връзките свършват толкова бързо, че всякаш отговори на тези въпроси не биха могли да се намерят цял живот. Любовта се е превърнала в разменна стойност, а не в проява на истински чувства и всякаш всички са доволни от това. А някой не се ли опитва да помисли как да запази човекът до себе си по-дълго, да има истински партньор, а не само миг от живота, спомен, преживяване, а вечер да остава самотен отново и отново, но си мисли че всичко му е идеално.

 Според това, която пише в книги, като  "Мъжете са от Марс, Жените от Венера"
 – Мъжете са логически мислители по природа. Жените са по-емоционални по отношение на чувствата. Означава ли това нещо? Един мъж може да се опита и да запазите отношенията, като изчисли болката и самотата, която ще получи в замянана отказ от компромис. От друга страна жената влага несъзнателно дори много емоции в една връзка. За нея раздялата е една емоционална травма. А не пречат ли емоциите на трезвата преценка на ситуацията? Не е ли по-добре да се погледнем, като трето лице за да вземаме правилни решения?

 От всичко до тук идва въпроса „струва ли си да блуждаем от връзка на връзка и какво наистина печелим, ако останем завинаги с половинката на живота си?”  Преди сами да си отговорите на това, нека  да напомним, че естествено не всички взаимоотношения успяват да удоволетворят и двамата партньори, и често, колкото и да се обичат е по-добре да са разделени.Факт е обаче, че ако искрата съществува и е все още жива си заслужава да опитате да спазите пламака на любовта,който изгаря сърцата ви.  Уви, днес истинските чувства остават скрити дълбоко, пренебрегвани понякога дори, за да могат да отстъпят място на разума, онзи убиец на любовта, които би избрал болката пред истината.

Какво би трябвало да избере един човек? Любов завинаги или обич назаем. Топли вечери или дълги и безсънни нощи?

Оставям, Вие да прецените :)
youtu.be/tU0HrxSSPvs




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nestorow
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 18617
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031